Ashbourne Pinotage Hamilton Russell (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Walker Bay
Appelatie
Walker Bay
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
pinotage
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0,75
€ 223,96
Aantal:  

Ashbourne Pinotage Hamilton Russell (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Traditionele vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

Ashbourne Pinotage Hamilton Rusell is een Cape blend met circa 80% pinotage en aanvulling van cabernet, malbec, petit verdot en syrah. Vanaf de eerste oogst in 2001 is deze wijn een benchmark geworden voor pinotage, Zuid-Afrika's eigen rode druivensoort. Intens, rijk en zowel weelderig als stevig van smaak met een prachtige onderliggende mineraliteit. Een heerlijke rode wijn bij gegrild rood vlees.

De Hemel-en-Aarde Vallei ligt in de Walker Bay, zo'n 3 km van de Atlantische Oceaan. De wijngaarden in deze vriendelijke, heuvelachtige streek profiteren van de verkoelende zeewinden. De pinotage staat in de kleirijke, rotsachtige delen van de vallei aangeplant. De opbrengst is laag. De naam Southern Right verwijst naar de gelijknamige, zeldzame walvis die tussen mei en december de Walker Bay 'aandoet'.

Eten & Drinken

Hamilton Russell Ashbourne Pinotage combineert heerlijk bij gegrild rood vlees.

Algemeen

Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei, in het meest zuidelijke en koelste deel van Zuid-Afrika. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren. Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot