Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Chianti Classico Riserva DOCG
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sangiovese, Canaiolo
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 179,50
Aantal:  

Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva worden met de hand geplukt en apart gevinifieerd. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend natuurlijke, autochtone wilde gisten. De alcoholische gisting duurt circa 10 dagen. Daarna verblijft de jonge wijn op schillen en bezinksel voor nog eens minstens 3 weken. In deze periode wordt de schillenhoed dagelijks 2 keer mechanisch ondergedompeld (‘follatura’). De opvoeding op barriques en grote vaten van Frans en Oostenrijks eikenhout duurt 24 maanden. Daarna volgt nog een rustperiode van 4 maanden op fles.

Proefnotities

Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva heeft een intense robijnrode kleur. In de neus elegante balsemieke tonen, samengesmolten met florale aroma’s, kersen op alcohol, drop en chocolade. In de mond overheerst een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen de frisse zuren en de volle, gulle structuur.

Eten & Drinken

Geweldige begeleider van gegrild roodvlees en wildgebraad. Ook uitermate geschikt bij parmigiano reggiano en andere gerijpte harde Italiaanse kazen.

Algemeen

Het bedrijf staat onder leiding van Emanuella Stucchi terwijl haar broer Roberto verantwoordelijk is voor wijngaarden en kelder. Hun nieuwe ‘state of the art’ wijnmaak faciliteit werkt geheel zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. Alles loopt via de zwaartekracht. Moeders is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van prachtige kookboeken. Naast Badia a Coltibuono staat een restaurant met een dijk van een reputatie, het is er goed toeven in Gaiole, hartje Toscane. Regelmatig bekroond door de Italiaanse en internationale pers (o.a. IWSC, Weinwirtschaft, Duemila Vini A.I.S., Vinum, Decanter).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot