Badia a Coltibuono Chianti Classico Selezione Roberto Stucchi (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Chianti Classico DOCG
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sangiovese
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 91,50
Aantal:  

Badia a Coltibuono Chianti Classico Selezione Roberto Stucchi (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De streng geselecteerde druiven voor de Badia a Coltibuono Chianti Classico Selezione Roberto Stucchi zijn afkomstig van diverse wijngaarden en worden apart gevinifieerd, deels bij de druivenleveranciers, deels in de eigen wijnkelders. Na de gisting worden de jonge wijnen nog enkele maanden op hout opgevoed (deels grote vaten, deels barriques, beide van Frans eikenhout). De geassembleerde wijn wordt dan enige tijd op fles opgelegd voor het op de markt mag komen.

Proefnotities

Badia a Coltibuono Chianti Classico Selezione Roberto Stucchi heeft een intense robijnrode kleur. In de neus tonen van rijp fruit, viooltjes, irissen en specerijen. De smaak is vol, zacht, met een evenwichtige zuurgraad, een goede aromatische kracht en een zuivere, persistente finale.

Eten & Drinken

Deze wijn is op zijn best bij vleesgerechten en gerijpte, harde (schapen)kazen, maar past zich gemakkelijk aan als u hem een hele maaltijd door schenkt.

Algemeen

Het bedrijf staat onder leiding van Emanuella Stucchi terwijl haar broer Roberto verantwoordelijk is voor wijngaarden en kelder. Hun nieuwe ‘state of the art’ wijnmaak faciliteit werkt geheel zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. Alles loopt via de zwaartekracht. Moeders is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van prachtige kookboeken. Naast Badia a Coltibuono staat een restaurant met een dijk van een reputatie, het is er goed toeven in Gaiole, hartje Toscane. Regelmatig bekroond, zowel in Italië als internationaal (o.a. Decanter, The Wine Advocate, Wine Spectator).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot