Badia a Coltibuono Cultus Boni Chianti Classico (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Chianti Classico DOCG
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sangiovese, Ciliegiolo, Colorino, Mammolo, Fogliat
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 179,50
Aantal:  

Badia a Coltibuono Cultus Boni Chianti Classico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Badia a Coltibuono Cultus Boni Chianti Classico worden met de hand geplukt en apart gevinifieerd. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend natuurlijke, autochtone wilde gisten. De alcoholische gisting duurt circa 10 dagen. Daarna verblijft de jonge wijn op schillen en bezinksel voor nog eens minstens 3 weken. In deze periode wordt de schillenhoed dagelijks 2 keer mechanisch ondergedompeld (‘follatura’). De opvoeding op barriques en grote vaten van Frans en Oostenrijks eikenhout duurt 24 maanden. Daarna volgt nog een rustperiode van 4 maanden op fles.

Proefnotities

Badia a Coltibuono Cultus Boni Chianti Classico zoals de naam al aangeeft volgens goede traditie gemaakt, maar wel met de kennis en kunde van vandaag de dag. De druiven zijn sangiovese (80%) aangevuld met lokale bijna vergeten druivenrassen zoals de colorino aliegiolo met zijn expressieve karakter . Intens robijnrood, elegant en rijk in de neus, subtiele aardse tonen, bloemen, kersen, balsamico, gekonfijt fruit en chocola. Een zwoel, aards, gelaagd (truffel, leer, koffie) en plezierig mondgevoel met als tegenhanger frisse tonen, totaal in balans. Evenwichtige wijn, die afsluit met rijpe tannines en zachte kersentonen.

Eten & Drinken

Deze wijn is een geweldige begeleider van gegrilleerd roodvlees, gevogelte, gebraad van wit- of roodvlees en stevige minestrone. Ook uitermate geschikt bij parmigiano reggiano en andere gerijpte harde (Italiaanse) kazen.

Algemeen

Het bedrijf staat onder leiding van Emanuella Stucchi terwijl haar broer Roberto verantwoordelijk is voor wijngaarden en kelder. Hun nieuwe ‘state of the art’ wijnmaak faciliteit werkt geheel zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. Alles loopt via de zwaartekracht. Moeders is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van prachtige kookboeken. Naast Badia a Coltibuono staat een restaurant met een dijk van een reputatie, het is er goed toeven in Gaiole, hartje Toscane. Regelmatig bekroond door de Italiaanse en internationale pers (o.a. IWSC, Weinwirtschaft, Duemila Vini A.I.S., Vinum, Decanter).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot