Badia a Coltibuono Sangioveto di Toscana (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
IGT Toscana
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sangiovese
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 270,00
Aantal:  

Badia a Coltibuono Sangioveto di Toscana (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven van de oudste wijnstokken worden met de hand geplukt en apart gevinifieerd. Voor de gisting van de Badia a Coltibuono Sangioveto di Toscana gebruikt men uitsluitend natuurlijke, autochtone wilde gisten. De alcoholische gisting duurt circa 10 dagen. Daarna verblijft de jonge wijn op schillen en bezinksel voor nog eens 4-5 weken. In deze periode wordt de schillenhoed dagelijks 2 keer mechanisch ondergedompeld (‘follatura’). De opvoeding op barriques van Frans eikenhout (25% nieuw) duurt 24 maanden. Daarna volgt nog een rustperiode van 6 maanden op fles.

Proefnotities

Badia a Coltibuono Sangioveto di Toscana heeft een intense, diepe robijnrode kleur met paarse schitteringen. De neus wordt gedomineerd door krachtige florale tonen (viooltjes en irissen), met rijp rood fruit, frisse zwarte kersen, vanille en kruidnagel op de achtergrond. In de mond komt de grote klasse van deze wijn te voorschijn: stevige structuur, droog, harmonieus en sappig, alles goed in evenwicht gehouden door de frisse zuurgraad. Vol body, weelderig rond, persistent van smaak tot de laatste slok. De jeugdige wijn bezit nog stevige tannines. Deze zullen na een gedegen opleg fluweelzacht worden.

Eten & Drinken

Geweldige begeleider van ouderwets gebraden grote vleesstukken, wild en stoofpotten. Eveneens zeer aanbevolen bij gerijpte harde Italiaanse (schapen) kazen.

Algemeen

Het bedrijf staat onder leiding van Emanuella Stucchi terwijl haar broer Roberto verantwoordelijk is voor wijngaarden en kelder. Hun nieuwe ‘state of the art’ wijnmaak faciliteit werkt geheel zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. Alles loopt via de zwaartekracht. Moeders is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van prachtige kookboeken. Naast Badia a Coltibuono staat een restaurant met een dijk van een reputatie, het is er goed toeven in Gaiole, hartje Toscane.

Deze wijn grossiert in onderscheidingen (o.a. Wine Spectator, Gambero Rosso, Decanter, Duemila Vini A.I.S).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot