Baumard Logis de la Giraudiere (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
AOC / AOP Anjou Rouge
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Franc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 74,95
Aantal:  

Baumard Logis de la Giraudiere (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor deze klassieke rode wijn worden de druiven met de hand geplukt en in kistjes zorgvuldig naar de wijnkelder gebracht. Elk jaar wordt de vinificatie aangepast aan de resultaten van de oogst. Soms wordt koolzuur inweking toegepast met hele druiven of zelfs hele trossen, soms wordt er klassiek gevinifieerd met volledig of deels ontsteelde trossen met een jaarlijks variabele inweking- en gistingsduur. Deze wijn is alles behalve een gestandaardiseerde wijn! Het is een wijn die telkens verrast, jaar in jaar uit.

Proefnotities

Baumard Logis de la Giraudiere heeft een lichte, robijnrode kleur. Het bouquet herinnert aan rode vruchten, in het bijzonder aan aalbessen en frambozen. De tannines zijn meestal zacht en rijp, de structuur gul en fluwelig. In heel warme en droge jaren wil de wijn van bovenstaand patroon afwijken en zich anders presenteren: diepere rode kleur, neigend naar granaat rood. Het bouquet is minder fris fruitig, wat zwaarder. De tannines zijn duidelijker aanwezig en de structuur is voller en krachtiger. Ongeacht het jaar, wordt er bij de vinificatie altijd gezocht naar evenwicht en harmonie, het kenmerk van een plezierige wijn. 

Serveren: 15-16°C.

Bewaren: in zijn jeugdige fruit al snel toegankelijk, deze wijn kan echter zeker 2-5 jaar na de oogst worden bewaard.

Eten & Drinken

Deze wijn is perfect voor mensen die graag dezelfde wijn bij de hele maaltijd willen doordrinken, van vleeswaren of vlees/gevogelte salades en voorgerechten tot gebakken of gegrild vlees of gevogelte, kaas en zelfs frisse desserts op basis van verse rode vruchten (aalbes, framboos, aardbei)

Algemeen

In 1987 neemt Florent Baumard het domein over van zijn vader met een doel voor ogen: het combineren van de specifieke terroir karakteristieken met een uitstekende technische kennis en bekwaamheid. Het resultaat is een ware aromatische explosie en een zeer homogeen wijnassortiment.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot