Beau Rivage Bordeaux Rouge (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bordeaux
Appelatie
Bordeaux
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
2010
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 49,95
Aantal:  

Beau Rivage Bordeaux Rouge (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Bordeaux Beau Rivage wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn afkomstig van wijngaarden die voldoen aan de eisen die aan de appellation Bordeaux Contrôlée worden gesteld. Dat geldt ook voor de vinificatie en rijping van deze wijn.

Proefnotities

Een rode Bordeaux zoals de Bordelais, de bewoners van Bordeaux, hem elke dag drinken. Fris met voldoende bessen- en kersenfruit en een vleugje kruidigheid, sappig, middelzwaar, toegankelijk en heel doordrinkbaar. Een wijn die je als glas op zich drinkt en die bij heel veel gerechten past. Van een voorgerecht, via het hoofdgerecht tot en met de kaas toe.

Eten & Drinken

Multi-inzetbare wijn van paté vooraf, vleesgerechten, pasta met tomatensaus, kaas. Zelfs bij stevige visgerechten.

Algemeen

Beau-Rivage is de naam van een van de Bordeaux wijnen van Borie-Manoux. Dit handelshuis is eigendom van de familie Castéja en nog een van de weinige, onafhankelijke familie-wijnbedrijven in de streek. Borie-Manoux is négociant (handelaar), maar ook wijnbouwer en wijnmaker. Het huis bezit een dozijn Châteaux waaronder Batailley (Grand Cru), Beau-Site, Domaine de l'Eglise en anderen. De Beau-Rivage is een van hun basis Bordeaux wijnen, een uitstekende, elegante, doordrinkbare wijn voor alledag. De druiven voor de Bordeaux zijn onder andere Cabernet Sauvignon en Merlot. Ze worden zorgvuldig geselecteerd en zijn afkomstig van wijngaarden die voldoen aan de eisen die aan de appellation bordeaux contrôlée worden gesteld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot