Beringer Knights Valley Cabernet Sauvignon (6 flessen)
Land
USA
Streken
Californie
Appelatie
Knights Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
cabernet sauvignon
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 159,95
Aantal:  

Beringer Knights Valley Cabernet Sauvignon (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Beringer Knights Valley Cabernet Sauvignon ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. De wijn wordt volgens in kleine Franse eiken vaten gedurende vijftien maanden gerijpt. De wijn ondergaat tevens een malolactische gisting voor de verdere ontwikkeling van textuur en mondgevoel.

Proefnotities

Beringer Knights Valley Cabernet Sauvignon is een wijn met een mooie zuurgraad, vol tannine en een stevige concentratie van fruit. Hinten van donkere specerijen en roze peperkorrels en een lange afdronk van rijp zwart fruit.

Eten & Drinken

Heerlijk te combineren met kort gebakken of gegrilde eenden- of duivenborsten met een krachtige eigen jus. Eveneens aanbevolen bij gebakken of gegrild rundvlees, vlees-stoofgerechten en (wilde) konijn met pruimen.

Algemeen

De Knights Valley aanduiding werd voor het eerst gebruikt op een Beringer etiket in 1974. Rond 1983 heeft deze regio officiële erkenning verkregen als een premier wijnbouw in de vorm van zijn eigen American Viticulture Estate (AVA) aanduiding. Knights Valley is een hele speciale plaats voor ons als Beringer. Wanneer je over de berg vanaf St.Helena rijdt, duikt de vallei voor je op je voelt je onmiddellijk overgebracht naar een andere tijd, toen alles langzamer en meer rustiek verliep. De oogst was voortreffelijk en leverde druiven van hoge kwaliteit op. De cabernet sauvignon 2006 is uiterst complex en rond terwijl hij toch nog een ruige charme overhoud. Hij heeft een mooie zuurgraad, volle tannines en een stevige concentratie van fruit.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot