Bolla 883 Valpolicella Classico Ripasso Le Poiane (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Valpolicella Classico
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina, Corvinone
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 111,50
Aantal:  

Bolla 883 Valpolicella Classico Ripasso Le Poiane (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Bolla Valpolicella Ripasso ondergaan een gecontroleerde gisting; daarna rust de wijn enige tijd op het bezinksel van de bekende Amarone wijn. Hout rijping vind plaats in de eerste plaats in houten vaten voor ongeveer 12-18 maanden en daarna 3 maanden in de fles.

Proefnotities

Bolla 883 Valpolicella Classico Ripasso Le Poiane is intens robijnrood. Complex en verfijnde aroma's van specerijen, zwarte peper, kersen. Een droge zijdezachte en harmonieuze smaak.

Eten & Drinken

Heerlijk bij rood vlees, de BBQ, pasta, harde en blauwe kazen.

Algemeen

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Na aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. De rest is historie. Ruim 129 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot