Bouchard Père & Fils Le Corton Grand Cru (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Le Corton Grand Cru
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 649,95
Aantal:  

Bouchard Père & Fils Le Corton Grand Cru (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige oogst van de druiven worden ze streng geselecteerd en ontsteelt, Afhankelijk van de kwaliteit van de wijnoogst, gisting op vaten gedurende 15 tot 20 dagen, gevolgd door rijping op Franse eiken vaten (ongeveer 90 % nieuwe vaten) gedurende 12 tot 18 maanden.

Proefnotities

Bouchard Père & Fils Le Corton Grand Cru heeft een intens bouquet met geuren van fruit, kruiden en tonen van hout. Door zijn structuur en krachtige smaak moet men een beetje geduld hebben met deze wijn om hem de gelegenheid te geven alle eigenschappen die deze grote wijn in zich heeft tot ontwikkeling te laten komen.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gebraden rood vlees, rood vlees in een saus, wilde vogels en niet al te sterke kaassoorten.

Algemeen

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, een van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot