Cannonau di Sardegna (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Sardinie
Appelatie
Cannonau di Sardegna DOC
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cannonau
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0,75
€ 67,50
Aantal:  

Cannonau di Sardegna (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Cannonau di Sardegna ondergaan een traditionele vinificatie met minimaal 2 jaar houtrijping.

Proefnotities

Cannonau di Sardegna is diep granaat rood van kleur. Hij heeft een krachtige geur van rijp donker fruit en een aangename houttoets. Vol, robuust en evenwichtig van smaak met een zacht bittertje in de afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gekruide spijzen, pizza, rood vlees, pollo al diabolo, speenvarken van het spit, wild, stevige pasta's, hartige kazen en olijven.

Algemeen

Het huis Sella Mosca, in 1899 door twee avonturiers uit Piemonte begonnen, is al jaren dé toonaangevende wijnproducent van Sardinië. Nog steeds is het bedrijf gevestigd in ‘I Piani’, ten noorden van de grotere plaats Alghero (Noord-Sardinië). Hier werden in 1903 de eerste kelders in gebruik genomen. Sindsdien is voortdurend uitgebreid, gemoderniseerd en geïnvesteerd. Momenteel beschikt Sella Mosca over ruim 500 hectare perfect onderhouden wijngaarden, verdeeld over diverse zones en terroirs. Het mediterrane klimaat, de ligging van de wijngaarden (meestal in de nabijheid van de zee) en de strikte kwaliteitseisen van Sella Mosca zorgen voor een indrukwekkend wijnaanbod van topniveau. Dit aanbod weerspiegelt de twee gezichten van eiland. Enerzijds de ‘traditie’, met krachtige, rijke wijnen met bewaarpotentieel, anderzijds ‘eigentijds’ met modern gemaakte wijnen, speels en fruitig van karakter. De grote variatie aan terroirs biedt Sella Mosca de gelegenheid om gebruik te maken van vele verschillende druivenrassen, waaronder enkele autochtone soorten als de vermentino en cannonau. In het stijlvolle wijncomplex van Sella Mosca is ook een wijnmuseum ondergebracht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot