Massimo Lenotti (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
IGT Veneto
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
corvina veronese, sangiovese grosso (brun)
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 112,25
Aantal:  

Massimo Lenotti (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Massimo Lenotti ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. Deze wijn is afkomstig van het heuvelachtig gebied aan de oostelijke kant van het Gardameer, rondom de dorpjes Bardolino, Lazise, Cavaion en Garda. De bodem is kiezelig en is van oorsprong morene (uitlopers van de gletsjers in de ijstijd). De wijngaard 'La Pra' ligt in de heuvels aan de oostzijde van het Gardameer.

Proefnotities

Cantine Lenotti Massimo Rosso toont het beste van Italië's wijnmakers: finesse, elegantie en veel van alles. In de geur overheersen leer, hout, vanille, truffel en cacao, terwijl deze ook in de smaak nog te vinden zijn tussen veel zwarte bessen in. Door de rijping op diverse soorten eikenhout zijn de tannines mooi afgerond en de aroma's van toast en vanille goed geïntegreerd. Een echte topper!

Eten & Drinken

Mooie wijn bij rood vlees, wild, gebraad, stoofschotels

Algemeen

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot