Castillo de Molina Cabernet Sauvignon (doos 6)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 59,95
Aantal:  

Castillo de Molina Cabernet Sauvignon (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Castillo de Molina Cabernet Sauvignon ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur, 12 maanden rijping op Franse eiken vaten.

Proefnotities

Castillo de Molina Cabernet Sauvignon Reserva is diep donkerrood en geurt en smaakt uitbundig naar zwarte bessen en vanille. In de smaak valt het donkere fruit en de kracht op, terwijl de vanilletonen zorgen voor een aangenaam tegenwicht. De afdronk is kruidig en lang. Het wijngebied Cachapoal ligt ongeveer 100 km. ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Het heeft een mediterraan klimaat met warme droge zomers. Een koele bries in de avond en nacht uit het zuiden en zuid-oosten zorgt voor een groot verschil in de temperatuur tussen dag en nacht en is bevorderlijk voor optimale rijping van de druiven. Het gebied wordt beschermd door de imposante Cordillera de los Andes" en de "Cordillera de la Costa".

Eten & Drinken

Deze wijn is heerlijk bij stevige stoofschotels, barbecue, rood en gegrild vlees

Algemeen

De broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albana richtten in 1865 het wijnhuis Viña San Pedro op. Zij maken de eerste wijn van lokale druiven die groeien op een stuk land wat al 5 generaties in familie bezit is. In 1980 wordt de serie Castillo de Molina-wijnen met succes geïntroduceerd. In eerste instantie komen de druiven van de eigen wijngaarden rond hun kelder in Molina. inmiddels zijn deze wijngaarden niet meer toereikend om aan de enorme vraag naar druiven voor Castillo de Molina-wijnen te kunnen voldoen. Men heeft hiervoor een oplossing gevonden door ook druiven van eigen wijngaarden uit andere gebieden te gebruiken, mits zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor Castillo de Molina-wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot