Centanni Rosso di Forca (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Marche
Appelatie
DOC Rosso Piceno
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Montepulciano, Sangiovese
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 66,00
Aantal:  

Centanni Rosso di Forca (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Montepulciano en Sangiovese druiven voor de Centanni Rosso di Forca worden perfect rijp geplukt en meteen naar de wijnkelders gebracht. De gisting vindt plaats gedurende 15 dagen bij 22°C. De jonge wijn wordt 10 maanden opgevoed in RVS tanks en daarna 2 maanden in grote houten vaten.

Proefnotities

Centanni Rosso di Forca heeft een uitnodigende robijnrode kleur met paarse accenten. Elegante en evenwichtige wijn, rond en mondvullend, met een aromatische leidraad van zonrijpe rode vruchten. 

Serveren: 16-18°C. Bewaren: al jong toegankelijk, deze wijn kan zeker minimaal 5-6 jaar worden bewaard.

Eten & Drinken

Deze wijn past goed bij rood vlees en gekruide kaas.

Algemeen

Het familiebedrijf Centanni is recent opgericht, in 2008. Het ligt in een van de culturele en wijnbouw centra van de Marche (Marken): Montefiore dell’Aso, Ascoli Piceno. De familie is van oudsher zeer gehecht aan het prachtige land, aan het ritme van de seizoenen, aan het genieten van al het moois dat deze regio produceert. Hun bedrijf, de Azienda Agricola Centanni, is daarom een gedurfd project dat een respectvolle, duurzame en biologische wijnbouw van traditionele, autochtone druivenrassen verbindt met innoverende technieken en kunstzinnige design. Centanni is het eerste wijnbedrijf in Marche dat zijn wijnen met een glazenstopper (Vinolok) afsluit, als garantie voor een zuivere, frisse en kurkvrije wijn.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot