Verfijn uw keuze
Wijn type
- Witte wijn
- Rode wijn
- Rosé wijn
- Champagne
- Mousserende wijn
- Prosecco
- Port
- Sherry
- Dessert Wijn
- Alcoholvrije wijn
Land

- Land
- Italie
- Streken
- Veneto
- Appelatie
- Amerone
- Wijn type
- Rode wijn
- Jaargang:
- op aanvraag
- Druivensoort:
- Corvina, Rondinella en Molinara
- Alcohol-percentage:
- 15,0%
- Inhoud:
- 0,75
Cesari Amarone (6 flessen)
Vinificatie
De druiven voor de Cesari Amarone ondergaan een traditionele vinificatie. Langdurige maceratie en gecontroleerde gisting daarna een paar jaar houtrijping en 6 tot 8 maanden flesrijping.
Proefnotities
Cesari Amarone della Valpolicella Classico wordt geproduceerd in Negrar, Marano di Valpolicella, Sant'Ambrogio, Fumane en in San Pietro Cariano (het historische gedeelte van de Valpolicella Classico productie). Door het traditionele drogen van de Corvina, Rondinella en Molinara druiven tot half januari op rekken en hierna de rijping in grote eiken vaten en barriques, samen met de lange periode van rijping in flessen, kunnen we uiteindelijke van deze grote wijn genieten.
Eten & Drinken
Deze heerlijke rode wijn is geschikt bij maaltijden met rood vlees, wild en ook als afsluitende wijn bij een heerlijk diner.
Algemeen
Vandaag de dag produceert Gerardo Cesari unieke, elegante, fijne en evenwichtige wijnen, op basis van traditie, maar met behulp van de laatste kennis over wijnbouw en het gebruik van ecologisch duurzame teelttechnieken.
Details
Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl
De druiven voor de Cesari Amarone ondergaan een traditionele vinificatie. Langdurige maceratie en gecontroleerde gisting daarna een paar jaar houtrijping en 6 tot 8 maanden flesrijping.
Cesari Amarone della Valpolicella Classico wordt geproduceerd in Negrar, Marano di Valpolicella, Sant'Ambrogio, Fumane en in San Pietro Cariano (het historische gedeelte van de Valpolicella Classico productie). Door het traditionele drogen van de Corvina, Rondinella en Molinara druiven tot half januari op rekken en hierna de rijping in grote eiken vaten en barriques, samen met de lange periode van rijping in flessen, kunnen we uiteindelijke van deze grote wijn genieten.
Deze heerlijke rode wijn is geschikt bij maaltijden met rood vlees, wild en ook als afsluitende wijn bij een heerlijk diner.
Vandaag de dag produceert Gerardo Cesari unieke, elegante, fijne en evenwichtige wijnen, op basis van traditie, maar met behulp van de laatste kennis over wijnbouw en het gebruik van ecologisch duurzame teelttechnieken.
Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl