Cesari Amarone (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Amerone
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina, Rondinella en Molinara
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 234,95
Aantal:  

Cesari Amarone (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Cesari Amarone ondergaan een traditionele vinificatie. Langdurige maceratie en gecontroleerde gisting daarna een paar jaar houtrijping en 6 tot 8 maanden flesrijping.

Proefnotities

Cesari Amarone della Valpolicella Classico wordt geproduceerd in Negrar, Marano di Valpolicella, Sant'Ambrogio, Fumane en in San Pietro Cariano (het historische gedeelte van de Valpolicella Classico productie). Door het traditionele drogen van de Corvina, Rondinella en Molinara druiven tot half januari op rekken en hierna de rijping in grote eiken vaten en barriques, samen met de lange periode van rijping in flessen, kunnen we uiteindelijke van deze grote wijn genieten.

Eten & Drinken

Deze heerlijke rode wijn is geschikt bij maaltijden met rood vlees, wild en ook als afsluitende wijn bij een heerlijk diner.

Algemeen

Vandaag de dag produceert Gerardo Cesari unieke, elegante, fijne en evenwichtige wijnen, op basis van traditie, maar met behulp van de laatste kennis over wijnbouw en het gebruik van ecologisch duurzame teelttechnieken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot