M Chapoutier Gigondas (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhone
Appelatie
Gigondas
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvedre
Alcohol-percentage:
14%
Inhoud:
0,75
€ 159,95
Aantal:  

M Chapoutier Gigondas (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Gigondas van Chapoutier ondergaan een traditionele vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

M Chapoutier Gigondas is robijnrood, krachtige maar fijne aroma's van aardbeienjam en peper. In de smaak ook florale tonen, kruidig en fraaie, rijpe tannines. Een wijn die verwarmt als een haardvuur.

Eten & Drinken

Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue, spareribs, chili con carne, stoofschotels, gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelte: confits van eend of gans. Wild: gerechten met o.a. wild zwijn, ree of haas. Kaas: schapenkaas, blauwschimmelkazen, Friese nagelkaas.

Algemeen

Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990, op de leeftijd van 26 jaar, nam hij het oude in 1808 gestichte en in Tain-l'Hermitage gevestigde familiebedrijf over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen maar voor de hele Rhône-vallei.

Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker schreef in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in en waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw met groot respect voor balans in de natuur en koestert het familie motto "Fac et Spera" oftewel "Doe en Hoop". Chapoutier heeft groot respect voor de natuur en het terroir. Aandacht voor elk perceel, luisterend naar de wereld, het milieu en anticiperend op de behoefte van de aarde.

Bijzonder is ook etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot