Chateau St Thomas Les Emirs Rouge (12 bottles)
Land
Libanon
Streken
Bekaa Vallei
Appelatie
Bekaa Vallei
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 195,00
Aantal:  

Chateau St Thomas Les Emirs Rouge (12 bottles)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de St. Thomas Les Emirs wijn ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur gevolg door houtrijping.

Proefnotities

Chateau St Thomas Les Emirs Rouge is fijn in balans. Hier worden druiven -die we in deze combinatie vooral kennen in zuidoost Frankrijk- gebruikt die een wijn opleveren met subtiele zachte tannines en vanille houttonen. Daarnaast mooie vlezige tonen en verfrissend door een hint van eucalyptus

Eten & Drinken

Deze wijn is mooi te combineren met een goed klassiek stuk rood vlees

Algemeen

Familiebedrijf uit de Bekaa Vallei in Libanon, waar de dynamische Nathalie Touma na de burgeroorlog het bedrijf in de wereld zette, profiterend van de expertise van Papa Touma, die al 40 jaar zijn wijnstokken kent en volgt. Men maakt hier unieke wijnen, oorspronkelijk, het rood en rosé heel onderscheidend, niet nieuwe wereld stijl, de rosé is een belevenis, Syrah, Petit Verdot en Cinsault, de witte is 60 Sauvignon en 40 Chardonnay, het rood komt van blends van Cabernet, Syrah, Merlot, Grenache en Cinsault. Bij de hogere wijnen Frans barriques. Bekaa vallei ligt op 600 m hoog, en kent koele nachten, en hete dagen. Water komt van het Libanon gebergte met eeuwige sneeuw. Men maakt hier al 4000 jaar wijnen, en om de hoek van het Clos St. Thomas domein is een griekse tempel te bezoeken die voor de wijngod Dionysos is gebouwd. Kennis genoeg, maar na de oorlog kwamen de moderne inzichten, en zijn vooral de witte en rosé wijnen beter geworden, het basismateriaal is er heel goed, hier en daar stokken van 100 jaar.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot