Condado de Haza Crianza (flessen 6)
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
D.O. Ribera del Duero
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
,75
€ 119,50
Aantal:  

Condado de Haza Crianza (flessen 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De trossen druiven voor de Condado de Haza Crianza worden volledig ontsteelt. De gisting vindt plaats op RVS tanks zonder toevoeging van externe gistcellen. De wijnen blijven rond 20 dagen in de RVS tanks, waarna ze overgeheveld worden voor een opvoeding van 18 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout en nog eens 6 maanden op fles.

Proefnotities

Condado de Haza Crianza heeft een intens robijnrode kleur. Warme neus met aroma’s van pruimen, gekonfijte kersen, drop, getoast eikenhout en gebrande koffie. In de mond, een weelderig gevoel, rond en bijna zoetig, met aroma’s van rijp fruit als aardbeien en kersen. De structuur is zijdezacht, met een goed evenwicht tussen fruit en tannines. De afdronk is lang en sensueel, met een herinnering aan zon gerijpte aardbeien. Serveren: 17°C. Bewaren: goed opleg potentieel.

Eten & Drinken

Deze wijn vraagt om geroosterd, gebraden of op wijnstokken gegrild vlees: lam, rund, varken of gevogelte om het even. Eveneens zeer aanbevolen bij gerijpte harde Spaanse geiten- of schapenkazen.

Algemeen

Alejandro Fernández is een van de absolute trendsetters van de huidige Spaanse wijnbouw. In het midden van de jaren 80, ontdekte hij een verlaten heuvelflank aan de oevers van de Duero rivier. De omstandigheden voor kwaliteits wijnbouw waren aanwezig: een ligging naar het zuiden, een zachte helling van de top van de heuvel naar de rivier, een mozaïek van bodemtypes, kiezels, klei en gips voor de nodige nuances. Na drie jaar hard onderhandelen met de eigenaars van de vele individuele percelen kon Alejandro Fernández in 1989 zijn eerste 80 hectaren aan wijngaarden planten. Vandaag is de droom van deze wijze man werkelijkheid geworden. Het domein Condado de Haza, genoemd naar de nabije stad Haza, bezit bijna 200 hectaren wijngaard, beplant met tempranillo stokken, op een hoogte van 800-900 meter boven de zeespiegel. Sinds 1995 pronkt op het domein een waar ‘château’ zoals Alejandro ervan had gedroomd: een volledig zelfstandig wijnhuis om de cyclus van wijnrank naar fles in eigen hand te houden.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot