Corte Giara Merlot Corvina (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
IGT Venezie
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot, Corvina
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 59,95
Aantal:  

Corte Giara Merlot Corvina (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na het ontstelen van de trossen worden de druiven voor de Corte Giara Merlot Corvina zacht geperst. De inweking inclusief alcoholische gisting vindt plaats in gekoelde RVS tanks en duurt 8-10 dagen bij 25-30°C. Dagelijks worden sappen afgetapt en over de schillenhoed verspreid om meer kleur, tannines en fruitaroma’s te verkrijgen. Na de alcoholische gisting volgt ook een volledige malolactische gisting in november. De jonge wijn rust nog 4 maanden in gekoelde RVS tanks.

Proefnotities

Corte Giara Merlot Corvina heeft een diep robijnrode kleur. Veel fruit en specerijen in de neus, met elegante tonen van amandelen, bramen, zwarte bessen en tabak. Zeer goed van structuur, elegante en complexe smaak. Lange, voortreffelijke afdronk. 

Eten & Drinken

Ideale wijn bij geroosterd of gebraden rood vlees, stoofschotels van rund in rode wijn, gesmoorde paddenstoelen, eieren met zwarte truffel, milde kazen.

Algemeen

Het project Corte Giara startte in 1989 in Veneto en richt zich op alle wereldmarkten; het is het resultaat van een samenwerking tussen de familie Allegrini en een selecte groep wijnbouwers. De wijngaarden hebben diepe, vruchtbare bodems die zeer geschikt zijn voor Veronese-druiven en voor sommige internationale variëteiten. 

  • Concept: om 'elke dag' wijnen aan te bieden die respect voor traditie verenigen met een moderne, eclectische en internationale aanpak. 
  • Wijnen die heerlijk en gemakkelijk te drinken zijn, gericht op een jonge klantenkring die op zoek is naar kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot