d'Arenberg The Stump Jump Shiraz (doos 6)
Land
Australie
Streken
South Australia
Appelatie
Mc Laren Vale
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Shiraz
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 53,50
Aantal:  

d'Arenberg The Stump Jump Shiraz (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druivenrassen voor de d'Arenberg The Stump Shiraz ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur. Hierna volgt een aantal maanden rijping in vaten van Frans eiken.

Proefnotities

d'Arenberg The Stump Jump Shiraz bezit een geur vol met zwarte bessen rijpe kersen en licht kruidig. In eerste instantie een sappige aanzet vol van bosbessen rijpe kersen wederom licht kruidig en zachte tannines.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Eten & Drinken

Heerlijke rode shiraz wijn in combinatie met lamsvlees en gerechten met rundvlees en kip.

Algemeen

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen.

In 2008 won d’Arenberg de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot