Drostdy Hof Cabernet Sauvignon (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Western Cape
Appelatie
Western Cape
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
cabernet sauvignon
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 46,50
Aantal:  

Drostdy Hof Cabernet Sauvignon (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de malolactische omzetting rijpt de wijn op roestvrijstalen tanks met eikenhouten staven. Het eikenhout geeft de wijn een gedoseerde hoeveelheid kruidigheid en maakt hem ronder en completer.

Proefnotities

Drostdy Hof Cabernet Sauvignon is diep donkerrood, krachtig en tegelijkertijd soepel en zacht. In de geur en smaak typische cabernet aroma's van cassis, gedroogde pruim en kruiden. Aanrader bij biefstuk, lams rollade en pittige pasta's met gehaktsaus. Drostdy-Hof Cabernet Sauvignon bestaat voor 100% uit cabernet sauvignon afkomstig van wijngaarden in Helderberg, Bottelary en Agter-Paarl.

Eten & Drinken

Rood vlees: gebraden runderlapjes, geroosterde entrecote, gebakken biefstuk, lamskotelet, kebab, wit vlees: varkensvlees spiesen, stoofschotels met hamlapjes en beetgare groenten Pasta: met pittige sauzen op tomaat basis met of zonder vlees.

Algemeen

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven. Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépage wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot