Drostdy Hof Shiraz (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Western Cape
Appelatie
Western Cape
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
shiraz
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 46,50
Aantal:  

Drostdy Hof Shiraz (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de malolactische omzetting heeft de wijn op roestvrijstaal met eikenhouten staven gerust. Het hout maakt de wijn rond en compleet. Drostdy-Hof Shiraz bestaat voor 100% uit shiraz druiven die laag bij de grond, in bushvines, groeien. De wijngaarden liggen in en rondom Stellenbosch, Paarl en Worcester: gebieden in de West-Kaap.

Proefnotities

Drostdy Hof Shiraz is intens paarsrood met naast de fruitige tonen de verleidelijke bloesemaroma's die kenmerkend zijn voor een Kaapse Shiraz. Krachtig en tegelijkertijd zacht, soepel maar met grip. Voor zo maar vooral voor aan tafel.

Eten & Drinken

Barbecue en braai Rood vlees: entrecote, ribeye, biefstuk, lam Wit vlees: kruidig varkensvlees Gevogelte: eendenborst, pittig gevulde kalkoen Groenten: gegratineerde broccoli, gevulde paprika Wild: konijnen stoofpotjes (met couscous).

Algemeen

Drostdy-Hof staat bekend als een van Zuid-Afrika's betrouwbaarste wijnmerken. Het ontleent zijn naam aan de Oude Drostdy, een monumentaal bestuursgebouw uit 1804 in de Tulbagh Vallei, ten noorden van Kaapstad. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven. Drostdy-Hof wijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2009 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépage wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot