El Coto Rioja Crianza (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
Rioja
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tem­pra­ni­llo
Alcohol-percentage:
14
Inhoud:
.75
€ 57,95
Aantal:  

El Coto Rioja Crianza (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De tempranillo druiven worden gefermenteerd in tanks met een capaciteit van tussen de 30 en 45 Tm. Bodegas El Coto is uitgerust met de meest geavanceerde technologie voor strenge controle van de fermentatie en maceratie temperaturen, en kleur extractie.

Proefnotities

El Coto Rioja Crianza heeft een robijnrode kleur. Het verse fruit aroma's worden bewaard in de neus, samen met typische zoethout aroma van de eik. Hints van vanille. In de mond een goede balans, zijde- en fluweelachtig met een goede intensiteit

Eten & Drinken

Veelzijdig en makkelijk te combineren: perfect met wit vlees, bepaalde soorten vis (vooral kabeljauw), kalfsvlees en milde kaas.

Algemeen

Het verhaal van El Coto is het verhaal van een aantal vrienden die in 1970 besluiten om een wijnbedrijf te starten in het dorp Oyón, in de zuidelijke Rioja Alavesa. Door hun inzet en enthousiasme weten zij El Coto uit te bouwen tot een van de toonaangevende producenten uit de regio. Alhoewel de productiefaciliteiten sinds de jaren zeventig enorm zijn uitgebreid en het bedrijf vandaag de dag meer dan 700 hectare wijngaard bezit, is de enorme toewijding en passie gebleven. Met merken als El Coto, Coto de Imaz en Coto Real weten zij niet alleen de Spaanse markt te veroveren, maar worden de wijnen ook naar meer dan 40 landen geëxporteerd. Met de filosofie om “Value for Money” wijnen te produceren, zijn zij de Spaanse specialist in het maken van op hout gelagerde kwaliteitswijn (Crianza, Reserva en Gran Reserva).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot