Famille Perrin Les Chapouins Châteauneuf-du-Pape (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhône
Appelatie
Châteauneuf-du-Pape Rouge
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah, Grenache, Mourvèdre
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 399,95
Aantal:  

Famille Perrin Les Chapouins Châteauneuf-du-Pape (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en samen gevinifieerd. Deze wijn wordt op dezelfde wijze gevinifieerd als Beaucastel. Vinificatie in eiken vaten voor Syrah en Mourvedre en in traditionele cementtanks voor de Grenache. Na de malolactische gisting blend Famille Perrin de verschillende variëteiten en rijpt de wijn gedurende 5 jaar in eiken vaten.

Proefnotities

Les Chapouins is de naam van de wijngaard, waard deze wijn vandaan komt, van de Famille Perrin in Chateauneuf du Pape. Een winderig en relatief koel gebied van de appellation dat finesse en elegantie geeft aan deze overwegend Grenache-blend en het grote potentieel van het terroir van Chateauneuf du Pape laat zien.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn geschikt voor gerechten met wild, truffels en champignons.

Algemeen

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot