Felton Road Bannockburn Pinot Noir (6 flessen)
Land
Nieuw Zeeland
Streken
Central Otago
Appelatie
Central Otago
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 295,00
Aantal:  

Felton Road Bannockburn Pinot Noir (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De unieke wijnmakerij is gebaseerd op zwaartekracht. Traditionele gisting met een matig lange maceratie op de schil heeft gezorgd voor een goede kleur en mooie tannines. Deze wijn werd 13 maanden gerijpt in 22% nieuwe Franse eiken vaten van ambachtelijke bourgondische kuipers. In overeenstemming met onze niet-interventionistische benadering van wijnbereiding, werd deze wijn gefermenteerd met inheemse gist.

Proefnotities

Felton Road Bannockburn Pinot Noir bezit tonen van kaneel, vanille en rood fruit. In tegenstelling tot voorgaande jaren waarin het donkere kersenfruit meer naar voren kwam. Een zacht en comfortabel mondgevoel. De Bannockborn Pinot Noir is een blend van drie Bannockburn wijngaarden wat ervoor zorgt dat de wijn een bepaalde gelaagdheid krijt van rijpe vruchten en romige elementen. De wijn heeft een aangename rustiek in de structuur waardoor deze meer complexiteit en diepte krijgt. In de finish zijn er tonen van zoethout waar te nemen.

Eten & Drinken

Heerlijke rode pinot noir wijn die perfect past bij wild, lamsvlees en zachte kazen.

Algemeen

Central Otago is het meer inlands gelegen deel in het zuidwestelijk middengedeelte van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Relatief hoog gelegen wijngaarden in een spectaculair landschap van glooiende berghellingen, meren en rivieren. Koude winters, een korte zomer, maar wel heel veel zonuren zijn samen met het landschap ( terroir) de ingrediënten om hier hele mooie elegante en intense en goed gestructureerde wijnen te maken. Subregio's zijn o.a. Wanaka, Cromwell, Bendigo, Alexandra, Gibbston en Bannockburn.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot