Felton Road Calvert Pinot Noir (6 flessen)
Land
Nieuw Zeeland
Streken
Central Otago
Appelatie
Central Otago
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 350,00
Aantal:  

Felton Road Calvert Pinot Noir (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De unieke wijnmakerij is gebaseerd op zwaartekracht. Traditionele gisting met een matig lange maceratie op de schil heeft gezorgd voor een goede kleur en mooie tannines Deze wijn werd 17 maanden gerijpt in Franse eiken vaten van ambachtelijke bourgondische kuipers. In overeenstemming met onze niet-interventionistische benadering van wijnbereiding, werd deze wijn gefermenteerd met inheemse gist.

Proefnotities

Felton Road Calvert Pinot Noir bezit tonen van elegante geparfumeerde bloemen. Hints van geplette kruiden en rode vruchten maken weer plaats voor een waterval van bloemen in de mond. Etherisch, verfijnd en majestueus. De afwerking is strak geconcentreerd met zijn karakteristieke fijnkorrelige en naadloze tannines. Zijdeachtig en lange afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke rode pinot noir wijn die perfect past bij wild, lamsvlees en zachte kazen.

Algemeen

Central Otago is het meer inlands gelegen deel in het zuidwestelijk middengedeelte van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Relatief hoog gelegen wijngaarden in een spectaculair landschap van glooiende berghellingen, meren en rivieren. Koude winters, een korte zomer, maar wel heel veel zonuren zijn samen met het landschap ( terroir) de ingrediënten om hier hele mooie elegante en intense en goed gestructureerde wijnen te maken. Subregio's zijn o.a. Wanaka, Cromwell, Bendigo, Alexandra, Gibbston en Bannockburn.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot