Feudo Monaci Salice Salentino (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Puglia
Appelatie
IGT Salento Rosso
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Negroamaro en Malvasia Nera
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 52,50
Aantal:  

Feudo Monaci Salice Salentino (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Negroamaro en Malvasia Nera druiven voor de Feudo Monaci Salice Salentino wijn ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur. Daarna rijpt de wijn een aantal maanden verder in grote eikenhouten vaten. 

Proefnotities

Feudo Monaci Salice Salentino is een rode wijn gemaakt van Negroamaro en Malvasia druiven. Deze wijn heeft karakteristieke intense parfums en een volle en fluweelzachte smaak.

Eten & Drinken

De ideale wijn voor hartige pasta gerechten geserveerd met worst op basis van vlees en sauzen en gestoofd rood vlees.

Algemeen

Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid. 

Feudo Monaci is in 1970 opgericht. Niet ver van Lecce, dichtbij de zee, aan de weg naar Taranto, bij de poorten van Salice Salentino bevinden zich eeuwenoude olijfboom- en wijngaarden. De lange corridor die de hoofdweg met het Castello verbindt, slingert door het Estate als een meridiaan de de gaarden verdeelt en de weg wijst naar moderne wijnkelders. Het prachtig gerestaureerde kasteel doet dienst als banketfaciliteit, ontvangstruimte en wijnkelder. Het land om het kasteel baadt dagelijks in de zonnestralen en zorgt voor unieke en kwalitatief hoogstaande vruchten. Feudo Monaci wordt dus rechtstreeks door de zon gevoed. En dat proef je terug in de uitstekende hoogstaande wijnen die worden geproduceerd. Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de primitivo, negroamaro en malvasia nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid. 

Feudo Monaci is verkrijgbaar in Primitivo, Negroamaro, Salice Salentino en Fiano Salento.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot