Finca Flichman Malbec Roble (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 39,95
Aantal:  

Finca Flichman Malbec Roble (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Traditionele rode vinificatie met een gemiddeld lange inweking van de druiven. De wijn verblijft gedurende enkele maanden op eikenhouten vaten. De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden gelegen in de Mendoza streek.

Proefnotities

Finca Flichman Malbec Roble heeft een intense kersenrode kleur. In de geur warm, zwoel fruit met veel kruidige tonen. De smaak is vlezig, krachtig, haast zoetig. De afdronk is heerlijk. 

Eten & Drinken

Serveer deze wijn op ongeveer 18°C, het is aan te raden deze wijn van tevoren te decanteren. Ideaal bij rood vlees, lamskoteletten of bij kaas.

Algemeen

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als malbec, syrah en cabernet sauvignon. Van die drie is malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroir wijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als Probably Argentina’s finest winery.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot