Finca Flichman Paisaje de Barrancas (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah, Malbec, Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,5 %
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Finca Flichman Paisaje de Barrancas (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Hand geplukte druiven. Vergisting (9 dagen) en inweking (22 dagen) in grote stalen vaten. Vervolgens rijping op eikenhouten nieuwe vaten (12 maanden). Daarna een vervolg rijping op fles voor 6 maanden.

Proefnotities

Finca Flichman Paisaje de Barrancas heeft een dieprode kleur. Een rijk geschakeerde geur van kruiden, venkel en rood fruit. De smaak is delicaat met indrukken van amandel, hazelnoten, chocolade en mint. De afdronk is verfijnt met een rijpe tannine structuur. Paisaje de Tupungato is door het wijntijdschrift Decanter is uitgeroepen tot “best Argentine blend” . De wijn reflecteert het terroir uit het Tupungato gebied.

Eten & Drinken

Heerlijk bij roodvlees gerechten, wild en stevige kazen. Deze wijn kunt u het best serveren op ongeveer 18°C. 

Algemeen

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als malbec, syrah en cabernet sauvignon. Van die drie is malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als Probably Argentina’s finest winery.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot