Frescobaldi Castel Giocondo Lamaione (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
IGT Toscane
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 349,95
Aantal:  

Frescobaldi Castel Giocondo Lamaione (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De handgeplukte Merlot druiven voor de Castel Giocondo Lamaione worden onder lage druk geperst en gedurende 12 dagen vergist, gevolgd door 4 weken maceratie sur-Lie. De wijn rijpt 24 maanden op nieuw Frans eikenhout, gevolgd door een jaar flesrijping.

Proefnotities

Frescobaldi Castel Giocondo Lamaione openbaart zich met aroma's als kruidnagel en nootmuskaat en ook fruitige tonen zoals rode bes. De smaak is complex met zachte tannines. De afdronk is indrukwekkend en zeer lang. Een adembenemend mooie wijn!

Eten & Drinken

Een 'superb match' voor klassieke vleesgerechten, stoofschotels en pittige kazen.

Algemeen

Het huis Marchesi de Frescobaldi heeft een rijke historie en een gegarandeerd grote toekomst. Al meer dan 700 jaar schittert haar naam in de Toscaanse wijnbouw. Her en der in de beeldschone regio beschikt men over prachtige wijndomeinen. Dertig generaties De Frescobaldi, meer dan zeven eeuwen ervaring, deskundigheid, passie én een permanent programma van onderzoek en innovatie staan garant voor kwaliteitswijnen met een eigen gezicht. Een Italiaans gezicht! Lamaione IGT is een van de vier grote Cru's, die op Castel Giocondo worden geproduceerd. Lamaione is wereldwijd gelauwerd: Winespectator gaf 92 punten aan oogstjaar 2004, 93 punten aan 2001. Hoge scores in een lange rij awards.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot