Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Chianti Rufina DOCG
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sangiovese
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 279,95
Aantal:  

Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De handgeplukte Sangiovese druiven voor de Castello di Nipozzano Montesodi worden onder lage druk geperst en gedurende 12 dagen vergist, gevolgd door 4 weken maceratie sur-Lie. De wijn rijpt 24 maanden op nieuw Frans eikenhout, gevolgd door een jaar flesrijping.

Proefnotities

Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi heeft een mooi intense robijnrode kleur, diep en helder. De wijn is aromatisch met veel fruit, zoals zwarte bessen en hints van vanille. In de geur kan men chocolade, kruiden en nootmuskaat waar nemen. Rijke en zachte tannines, krachtig en zeer mooi in balans.

Eten & Drinken

Een 'superb match' voor klassieke vleesgerechten, stoofschotels en harde pittige kazen.

Algemeen

Het huis Marchesi de Frescobaldi heeft een rijke historie en een gegarandeerd grote toekomst. Al meer dan 700 jaar schittert haar naam in de Toscaanse wijnbouw. Her en der in de beeldschone regio beschikt men over prachtige wijndomeinen. Dertig generaties De Frescobaldi, meer dan zeven eeuwen ervaring, deskundigheid, passie én een permanent programma van onderzoek en innovatie staan garant voor kwaliteitswijnen met een eigen gezicht. Een Italiaans gezicht! Montesodi Riserva is een van de topwijnen, waarmee Castello di Nipozzano haar reputatie heeft gevestigd. Het Castello werd gebouwd rond het jaar 1000 als verdedigingsfort. Nipozzano fungeert daarnaast als ontvangstcentrum voor het concern 'De Frescobaldi. De potentie van het terroir ter plaatse wordt het goed geïllustreerd door wijnen als Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG, Mormoreto en Montesodi. Deze laatste wijn behaalt steevast hoge waarderingen: 91, 92, 93 punten Wine Spectator, en 92 punten door Robert Parker's Wine Advocate voor de vintage 2001. Pure klasse dus.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot