Juvenia Coste della Sesia Nebbiolo Antoniolo (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Piemonte
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Nebbiolo
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,750
€ 129,95
Aantal:  

Juvenia Coste della Sesia Nebbiolo Antoniolo (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De handgeplukte Nebbiolo druiven voor de Juvenia Coste della Sesia Nebbiolo van Antoniolo zijn een aantal maanden gerijpt op eiken vaten.

Proefnotities

Juvenia Coste della Sesia Nebbiolo Antoniolo is robijnrood van kleur met paarse tinten. In de neus geurige fruit met een licht aardse achtergrond. In de mond uitbundig met goede tannines en een mooie frisheid. 

 

Eten & Drinken

Deze jonge Nebbiolo wijn gaat goed samen met veel gerechten zoals bij rood vlees en gerijpte kazen.

Algemeen

Azienda Antoniolo  werd opgericht door Mario Antoniolo in de jaren 40 en werd later geleid door zijn dochter Rosanna. Nu zijn de neven Alberto en Lorella aan het roer van het bedrijf. De wijnen geproduceerd door het bedrijf onderscheiden zich door soberheid, territoriale samenhang en elegantie. Het bedrijf bezit 14 hectare wijngaarden met een jaarlijkse productie bedroeg circa 55.000 flessen, de wijngaarden zijn volledig in eigendom al de wijnen zijn afkomstig van eigen druiven. Een natuurlijke benadering in de wijngaard, door het gebruik van niet-invasieve methoden en de adoptie van uitsluitend natuurlijke praktijken in de kelder, vervolledigen onze productiefilosofie

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot