Klein Steenberg Cabernet Sauvignon Merlot Cabernet Franc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 62,50
Aantal:  

Klein Steenberg Cabernet Sauvignon Merlot Cabernet Franc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig van verschillende geselecteerde wijngaarden. Ze worden in de koele vroege ochtend geoogst en bij binnenkomst op het ‘estate’ ontsteeld en gekneusd voor de gisting. Deze vindt voor alle drie de druivensoorten apart plaats op roestvrijstalen tanks, voor de duur van 10 dagen, op een temperatuur van maximaal 28°C. Dagelijks zijn er twee ‘pump-overs’ om zo meer tannines en smaakstoffen aan de schillen te onttrekken (wijn wordt van onder uit het vat naar boven over de schillen gepompt). Na de eerste gisting volgt de persing en wordt de wijn voor zijn malolactische gisting op fusten van Frans eiken gebracht. Deze zijn 2 en 3 jaar oud en worden aansluitend ook gebruikt voor de rijping van 12 maanden.

Proefnotities

Klein Steenberg Cabernet Sauvignon Merlot Cabernet Franc is een klassieke Bordeaux druivenblend in een modern jasje. In de neus zachte maar indringende geuren van zwarte bessen, pruim, cederhout en leer. De smaak is elegant, met een aangename gebalanceerde concentratie van cassis, kersen, pruim en een vleugje donkere chocolade en kruiden. Het gedoseerde houtgebruik en de rijpingstijd geeft een compleet verzorgde wijn, in balans en met een fraaie, frisse lengte.

Eten & Drinken

Ideaal bij roodvleesgerechten met een rijke smaak: rundvlees, Europees of exotisch wild, lamsvlees, van de grill, ‘braai’ of barbecue, aan het spit, in de oven of in stoofschotels. Eveneens verrukkelijk met rijpe harde boerenkazen.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot