La Crema Pinot Noir (6 flessen)
Land
USA
Streken
Californie
Appelatie
Sonoma Coast
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 159,00
Aantal:  

La Crema Pinot Noir (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de La Crema Pinot Noir ondergaan een traditionele vinificatie, met controle van de temperatuur. Rijping gedurende 7,5 maanden op Franse vaten, waarvan 26% nieuwe vaten. Het toast-niveau van het vat varieert van medium tot zwaar, wat kruiden, structuur en vanille aroma’s oplevert. De wijnmakers hadden zo een breed smaken palet tot hun beschikking tijdens het creëren van de uiteindelijke blend.

Proefnotities

La Crema Pinot Noir opent met de frisse smaak van kersen, gevolgd door aroma’s van zoete tabak, sinaasappelschil en theeblad. Kruidig en met veel fruit in de smaak. De zuren zijn mooi in balans en de wijn heeft stevige tannines. De wijn heeft een mooie afdronk.

89 punten Parker

Eten & Drinken

Aanbevolen wijn bij aromatische gerechten. Vooral wild- en vleesgerechten als steak, lam en gevogelte. Ook heerlijk bij rijke kaassoorten.

Algemeen

De wijngaarden van Sonoma County bieden een onwaarschijnlijk lang, koel en stabiel druivenseizoen. De vlakbij gelegen Pacifische oceaan brengt mist en wind en dit matigt de temperaturen, wat bijdraagt aan het langzame rijpingsproces. De druiven blijven extra lang aan de wijnstokken hangen, wat resulteert in kleine druiven met sterke zuren en zeer geconcentreerde aroma’s en smaken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot