Pinot Noir Vina Laroche (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Casablanca Valley
Appelatie
Casablanca Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 103,00
Aantal:  

Pinot Noir Vina Laroche (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie van de druiven voor deze Pinot Noir van Laroche met controle van temperatuur, 50 % rijpt in stalen tanks en 50% rijpt in eiken vaten voor een periode van 12 maanden. De pinot-noir druiven voor deze elegante, complexe en zijde zachte wijn groeien in de relatief koele Casablanca Valley. Hier zijn bodem en klimaat heel geschikt voor de verbouw van de gevoelige pinot noir. De kersenrode wijn komt fruitig en kruidig over. Die kruidigheid dankt hij aan de twaalf maanden dat de wijn op houten vaten heeft gerijpt.

Proefnotities

Pinot Noir Vina Laroche heeft aroma's van rood bessenfruit en kruidige tonen van rijping op eikenhouten vaten. Complex en elegant, vol maar zeker niet zwaar.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn bij gebraden fazant en ander gevogelte, gegrilde lamskoteletten, gebakken varkenshaas, pasteitje met paddenstoelen ragout, pasta met spek en paddenstoelen, pasta met wild ragout.

Algemeen

Michel Laroche, de innovatie wijnmaker van top-Chablis, verrast de wereld tegenwoordig ook met verrukkelijke kwaliteitswijnen uit Zuid-Frankrijk en Chili. In 2001 kocht Laroche Punto Alto, een wijndomein dat tussen het koelere Casablanca en de warmere Maipo Valley in ligt. Zijn pinot-noir druiven groeien in de koelere Casablanca Valley. In dit kustgebied profiteren de druiven van de warmte die de zon overdag geeft en van de zeewind die vooral 's nachts verkoeling geeft. Het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur zorgt ervoor dat de druiven goed rijpen en tegelijkertijd hun fruitige aroma's en verfrissende zuren behouden. Dat proef je in deze complexe, elegante en zachte Pinot Noir die door een jaartje houtrijping ook kruidige aroma's heeft. Een dinerwijn!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot