Lomond Merlot (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Coastal Region
Appelatie
Coastal Region
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
merlot
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 73,50
Aantal:  

Lomond Merlot (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie met controle van temperatuur, daarna zestien maanden lagering op nieuwe vaten van Frans eikenhout.

Proefnotities

Lomond is de naam van een serie terroir wijnen met de appellatie Cape Agulhas. Het gebied ligt ruim ten zuiden van Kaapstad, daar waar in het binnenland de invloed van zowel de Atlantische als de Indische Oceaan merkbaar is. Op de voor wijnbouw zuidelijke breedtegraad is het verschil tussen dag- en nacht- en zomer- en wintertemperatuur klein. Oceaan winden houden de temperatuur relatief laag waardoor het groeiseizoen langer is dan in het noordelijker gelegen Stellenbosch. De druiven, ook merlot, ontwikkelen zich gelijkmatig met veel suiker en voldoende zuren. Het resultaat is een fruitige, kruidige, krachtige wijn. Zestien maanden lagering op nieuwe vaten van Frans eikenhout maken de mollige Merlot ronder en geven deze geurige, smeuïge wijn een 'spicy' afdronk.

Eten & Drinken

Lomond Merlot is heerlijk bij rood vleesgerechten als biefstuk, steak, entrecote en lamscurry.

Algemeen

Lomond is een van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bottelde zijn eerste wijn in 2005. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. Op acht kilometer van de Indische Oceaan, in Gansbaai bij Kaap Agulhas, heeft Lomond een van de koelste microklimaten van Zuid-Afrika. Hierdoor hebben de wijnen een uitzonderlijke frisheid en veel levendigheid. Icoon wijnen zijn de prachtige Sauvignons, intens, fris en uitgebalanceerd.

De wijngaarden zijn omgeven door de berg Ben Lomond, waarnaar deze serie terroir wijnen is vernoemd. De druiven, ook merlot, groeien op hoogten variërend van 50 tot 100 meter. Die variatie in hoogte maakt dat er gebruik gemaakt kan worden van meer en minder invloed vanaf de Atlantische en Indische Oceaan. De bodem bestaat onder andere uit graniet. De wijngaarden bevinden zich in de vallei van de Uilenkraal rivier en de Gansbaai, streken die onder de appellatie Cape Agulhas vallen. In deze zeer zuidelijk gelegen zone zijn slechts een handvol wijnbouwers aan het werk en dat maakt de Lomond wijnen extra speciaal.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl



Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot