Luigi Bosca Gala 2 (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Luján de Cujo
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 129,95
Aantal:  

Luigi Bosca Gala 2 (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Luigi Bosca Gala 2 ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. Daarna rijpt de wijn 14 maanden op kleine vaten van Frans eikenhout. De druiven voor deze Gala 2 zijn van hoge kwaliteit en groeien in de meest gunstig gelegen wijngaarden als La Linda in Vistalba en La España in Carrodilla. De kiezelige, kalkrijke zandbodem is goed water doorlatend. Het weer, overdag warm en 's nachts koel, is ideaal voor de ontwikkeling van de suikers en aroma's, het behoud van de zuren en de vorming van rijpe, zachte tannines.

Proefnotities

Gala 2 is een bordeaux blend van cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot. De druiven komen van de beste hellingen. De donkerpaarse wijn heeft aroma's van zwarte bessen, een vleug kruizemunt en tonen van zoete specerijen. Deze Gala 2 heeft 'bite' met een zachte afdronk. Een complexe wijn om bij (groot) vlees te schenken.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn bij geroosterde malse entrecotes en steaks, rosbief en ossenhaas in een krachtige wijnsaus, reebiefstuk met portsaus of lichte hazenpeper.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot