Luigi Bosca Malbec Terroir los Miradores (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Valle de Uco
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 119,95
Aantal:  

Luigi Bosca Malbec Terroir los Miradores (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor deze Luigi Bosca Malbec Terroir los Miradores van Bodegas Luigi Bosca wordt een combinatie van moderne en traditionele vinificatie technieken wordt gebruikt.

Proefnotities

Luigi Bosca Malbec Terroir los Miradores is paarsrood van kleur en heeft overheersende aroma's van zwarte bessen maar ook kruidige impressies die zeer karakteristiek zijn voor Valle de Uco. De smaak is intens, mondvullend en de zachte tannines, de rondeur en de goede frisheid maken de wijn af. Met een lange, elegante afdronk.

Eten & Drinken

Perfecte Argentijnse rode Malbec wijn voor bij rood vlees, wild en harde kazen.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als top serie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot