Marques de Riscal Finca Torrea (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
Rioja
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo, Graciano
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 199,95
Aantal:  

Marques de Riscal Finca Torrea (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Tempranillo is de meest edele van de inheemse Spaanse druivensoorten. Deze druif zorgt voor de elegantie van de wijn, de concentratie van de aroma’s en de complexiteit aan smaken. Het is dit element, samen met de rijping op vat, dat deze wijnen hun persoonlijkheid en individualiteit geeft. Tegelijkertijd heeft Rioja zich constant ontwikkeld. Tegenwoordig bestaat er een breed scala aan Rioja stijlen. De veranderingen in de vinificatie die de afgelopen tien jaar zijn doorgevoerd, hebben voor uitstekende resultaten gezorgd.

Proefnotities

Plezierig en opvallend in deze Rioja van Marqués de Riscal is het dropachtige karakter, terwijl het eiken discreet op de achtergrond blijft. Marques de Riscal Finca Torrea heeft een intense kleur, die balanceert tussen tonen van amber en een krachtig robijn van de druivenschillen. De afdronk is zacht, met elegante tonen van getoast eiken, die zich plezierig ontwikkelen onder de tong.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij rood vlees, stevige stoofgerechten, gegrild lamsvlees en wild. Door zijn kracht ook een goede begeleider van volrijpe en/of blauwe kazen.

Algemeen

Marqués de Riscal, een van de grote namen in La Rioja heeft de laatste jaren furore gemaakt met haar moderne, sublieme witte wijnen uit de Rueda, én met deze ronduit fantastische rode wijn uit het gebied Castilla y León. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijp en gaaf fruit uit de beste wijngaarden en een meesterlijke vinificatie die met grote aandacht wordt gecontroleerd.. Het succes is mede te danken aan Monsieur Paul Pontallier, technisch directeur van Château Margaux en Guy Guimberteau, werkzaam aan Instituut voor Oenologie in Bordeaux, beide eminente figuren in de Bordelaise wijnwereld.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot