Miguel Torres Cordillera Carignan (doos 6)
Land
Chili
Streken
Maule Valley
Appelatie
Maule Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Carignan
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 98,50
Aantal:  

Miguel Torres Cordillera Carignan (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Cordillera wordt gefermenteerd bij een temperatuur van 28 graden de fermentatieduur is 7 dagen. Cordillera is afkomstig uit Chili, een land dat tegenwoordig wordt omschreven als het Paradijs voor de wijncultuur. Een land dat al sinds lange tijd is ontdekt door de meester wijnmaker Torres, die hier zijn kennis met het Paradijs liet vergroeien. Zijn wijngaarden liggen aan de voet van het Andes-gebergte.

Proefnotities

Miguel Torres Cordillera Carignan heeft in de smaak impressies van bosbessen, zwarte bessen, maar ook kruidigheid en tabak. De afdronk is lang en intens. Een klassewijn!

Eten & Drinken

Een perfekte combinatie met eendenborst, geroosterd rundvlees en stoofschotels.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot