Miguel Torres Mas Rabell Tinto (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Catalunya
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
garnacha tinta, carinena
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 52,50
Aantal:  

Miguel Torres Mas Rabell Tinto (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Torres Mas Rabell Tinto ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur. De boerenwoning van Mas Rabell, gebouwd in de 14e eeuw, is gelegen aan de voet van het kasteel van San Marti Sarroca, omgeven door een indrukwekkend landschap van bergen en wijngaarden.

Proefnotities

De naam Mas Rabell stamt af van de 14e eeuwse boerderij, gelegen dichtbij het kasteel Sant Marti Sarroca. Deze boerderij is nu omgebouwd in een knus privé restaurant, waar de gasten van de Torres familie worden ontvangen. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur. In het bouquet komen volle, complexe geuren van de Mediterranée tot uiting met overvloedige tonen van kruiden en bramen. Fluweelachtige tannines treft men aan in de smaak met elegante tonen van zoethout en klein donker bosfruit (bramen en bosbessen).

Eten & Drinken

Het is een schitterende wijn bij traditionele vlees- en groentegerechten van de Mediterranée, gegrild vlees en stews.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot