Miguel Torres Natureo Tinto (12 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Catalunya
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
syrah
Alcohol-percentage:
0,5%
Inhoud:
0,75
€ 107,98
Aantal:  

Miguel Torres Natureo Tinto (12 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Torres Natureo Tinto ondergaat een moderne vinificatie met controle van temperatuur. Miguel Torres Natureo Tinto is alcoholarm.

Proefnotities

Miguel Torres Natureo Tinto heeft een prachtige kersenkleur. Aroma's van granaatappel en rode bessen met hinten van vanille. De smaak is vol, zuiver en mooi in balans met zachte tannines en een delicate zuurgraad.

Eten & Drinken

Perfecte begeleider van pasta's en rood vlees of lichte wildgerechten.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot