Miguel Torres Salmos Priorat (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Priorato
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
garnacha tinta, syrah, carinena, cabernet sauvigno
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 164,95
Aantal:  

Miguel Torres Salmos Priorat (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie van de druiven voor de Salmos Priorat wijn van Torres met controle van temperatuur, daarna gerijpt op Franse eiken vaten. De druiven (garnacha, syrah, cariñena en cabernet sauvignon) zijn afkomstig van twee wijngaarden in Priorat. El Loar, in de gelijknamige gemeente, ligt 250 meter boven zeespiegel. De koolstofhoudende, leisteen rijke zandbodem bestaat uit losse stenen met een uitstekende drainage. Porrera, de andere wijngaard, in de gemeente Porrera ligt op 500 meter boven zeeniveau. De 'steenrijke', losse bovengrond ligt op verticale leisteen lagen. Zo'n ondergrond vereist veel van de wijnstokken waardoor de opbrengst laag maar van uitstekende kwaliteit is.

Proefnotities

Torres-wijnen zijn wereldwijd een begrip. De naam staat voor stijl en kwaliteit. Torres maakt al jaren wijnen in de Spaanse Penedés en in Chili, maar heeft zich de afgelopen tijd ook beziggehouden met andere Spaanse streken o.a. Priorat, het indrukwekkende gebied ten zuiden van Barcelona. Hier komt Miguel Torres Salmos Priorat vandaan: een diep donkerrode wijn die geurt naar rijp fruit, bloesem en zoete specerijen. De verleidelijke aroma's van de neus komen in de smaak terug. Smeuïge pruimen, kruiden, mineralen, wat tabak en iets chocola in de lange, pittige afdronk geven deze krachtige, zachte wijn complexiteit. Garnacha, syrah, cariñena en cabernet sauvignon van twee specifieke, leisteen rijke wijngaarden vormen zijn basis. Salmos betekent psalm en verwijst naar de monniken die hier druiven plantten.

Eten & Drinken

Rood vlees: geroosterde entrecote, reebiefstuk met wijnsaus, hazenrug met tijm, lamsbout met knoflook en rozemarijn. Wit vlees: varkensrollade met specerijen als kummel en venkelzaad, varkenshaas met paddenstoelen. Gevogelte: kruidige kalkoen met spek uit de oven. Kaas: manchego, oudbelegen Goudse kaas.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot