Miguel Torres Sangre de Toro (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
DO Catalunya
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
garnacha tinta, carinena
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 52,50
Aantal:  

Miguel Torres Sangre de Toro (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Sangre de Toro van Torres ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur gevolgd door rijping op eiken vaten.

Proefnotities

Torres Sangre de Toro heeft een diepe robijnrode kleur met een hint van oker. Rijke Middellandse Zee aroma's met uitbundige tonen van kruiden en bramen. In de smaak vindt men zachte tannines, met elegante geuren van drop en klein, donker fruit zoals bosbessen.

Eten & Drinken

De wijn is een goede begeleider van gebraden vlees, casseroles, wild en de traditionele Spaanse vleesgerechten.

Algemeen

Familiebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaard bezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot