Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon (doos 12)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Santa Digna Cabernet Sauvignon van Torres ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur gevolgd door rijping op eiken houten vaten. De wijngaarden van deze Santa Digna liggen in de Central Valley van Chili, waar zij profiteren van het bevoorrechte klimaat van dit gebied.

Proefnotities

Het bevoorrechte klimaat van de Chileense Central Valley laat de kenmerken van de Cabernet Sauvignon druif, de koning van de rode variëteiten, het best tot zijn recht komen. Het is een wijn met een dieprode kleur en een intens, rond en zeer fruitig aroma. De smaak heeft een prachtige structuur - fluweelachtig, vlezig, met een elegante body. Zijn zachte, fijne tannines, afkomstig van lagering op nieuw eikenhout, verzekeren hem van een lange ontwikkeling op fles.

Eten & Drinken

Deze Santa Digna is een ideale begeleider van een breed scala aan gerechten, gebraden kalkoen, pittige kaassoorten, sauzen op basis van sinaasappelen, gegrild vlees, paella, de fijnste gebraden vleessoorten en wild.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot