Miguel Torres Santa Digna Carmenere (doos 12)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Carmenére
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Miguel Torres Santa Digna Carmenere (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Santa Digna Carmenere van Torres ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De wijngaarden van deze Santa Digna liggen in Linares, 140 km. ten zuiden van Curico.

Proefnotities

Santa Digna Carmenere is een voorbeeld van wat kan worden bereikt door selectie en het eisen van kwaliteit. Na diverse jaren van experimenteren presenteert Miguel Torres zijn eerste wijn die hij ooit heeft gemaakt van de Carmenère variëteit, waaraan een klein percentage Cabernet Sauvignon is toegevoegd, die zorgt voor structuur en een langer leven. De wijn heeft een prachtige kersenrode kleur en de fijne aroma's (zwarte bessen, cassis) met tonen van balsamiek (eucalyptus) culmineren in een heerlijk vleugje van mandarijn. De smaak is elegant, met zachte en fruitige tannines die zorgen voor nuances van leer en kruiden (zoethout, zwarte peper, nootmuskaat). Door de rijping op Frans eikenhout heeft de wijn een aangename achtergrond van toast en vanille.

Eten & Drinken

Het is een mooie wijn bij rund- en kalfsvlees, maar ook bij gestoofde kipgerechten. Hij kan ook heel goed gedronken worden bij allerlei soorten gerechten van vis tot en met pittige sauzen.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot