Montes Folly (doos 6)

Montes Folly (doos 6) Montes Folly (doos 6) Montes Folly (doos 6)
Land
Chili
Streken
Colchagua Valley
Appelatie
Colchagua Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 315,00
Aantal:  

Montes Folly (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Montes Folly worden met de hand geoogst. Deze icoon wijn van de Montes Winery wordt traditioneel gemaakt. De wijn is ongefilterd en rijpt 24 maanden op Franse eiken vaten.

Proefnotities

Montes Folly is een fantastische volle, robijnrode wijn met licht pepertje en veel fruit. Mooie aroma's van zwart fruit, zwarte bessen en rijpe pruimen. Deze Chileense Syrah wijn bezit de kenmerkende rokerigheid van de Syrah druif. Montes Folly is een avontuurlijke wijn van uitzonderlijke kwaliteit, op hetzelfde uitmuntende niveau als Montes Alpha M maar compleet verschillend in stijl.

94 punten Parker - 94 Wine Spectator.

Eten & Drinken

Dit is een donkere en intense Syrah die heerlijk is bij grote vlees- en wildgerechten, lamsvlees en rijke harde, oude of schimmelkazen.

Absolute top-wijn!

Opleggen kan tot 20 jaar na oogstjaar. Het wordt aanbevolen deze wijn te decanteren.

Algemeen

Montes Folly druiven komen van de op de steilste, hoogste hellingen van het Finca de Apalta landgoed, in de Apalta Vallei, waar de hellingen groter zijn dan 45 graden. Door de ligging van de wijngaard worden de druiven perfect rijp en ze behouden fruitigheid door de koele wind uit het Andes gebergte. “Folly” slaat op het feit dat andere wijnproducenten Aurelio Montes voor gek verklaarden dat hij zo hoog druiven ging aanplanten. Kenners weten beter. Dit is een van de beste Syrah wijnen uit Chili. Er is een gelimiteerde oplage van 9.000 flessen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot