Elevado Selected Red (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Shiraz
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 41,70
Aantal:  

Elevado Selected Red (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. De wijn wordt modern gemaakt met gekoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren. De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte op ± 1200 meter hoogte.De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 10-15 jaar. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is een van de beste wijnstreken in het grote Mendoza gebied.

Proefnotities

Dit is een mooie, volle en fruitige rode wijn met aroma's van zwart fruit en pruimen. Deze populaire wijn heeft een mooie zachte structuur.

Eten & Drinken

Drink deze wijn bij voorkeur bij rood (gegrild) vlees, belegen kazen en gevogelte.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, de zeer prestigieuze Bodega van de Nederlander Mijndert Pon. Elevado betekent ‘verheven’, een passende naam, de wijngaarden van deze serie liggen namelijk hoog in de bergen in een rotsachtige omgeving. De Elevado serie bestaat uit drie wijnen, ieder met een eigen unieke en kenmerkende smaakbeleving.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot