Pierre Jean Cabernet Merlot (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Languedoc
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,750
€ 32,50
Aantal:  

Pierre Jean Cabernet Merlot (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Pierre Jean Cabernet Merlot ondergaan een moderne vinficatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Pierre Jean Cabernet Merlot is een diep rood gekleurde wijn met een aroma van gerijpt rood fruit met kruidige tonen. De smaak is vol met zachte tannines. De afdronk vol aroma's van fruit is lang. Deze blend van Cabernet met Merlot is een typische wijn uit de l'Aude.

Eten & Drinken

De wijn kan het beste geconsumeerd worden op een temperatuur van 18° C en is een perfecte begeleider bij frisse salades en gegrild rood vlees.

Algemeen

Pierre Jean wijnen zijn afkomstig uit de Languedoc - Rousillon. Deze regio is de jongste 20 jaar enorm gegroeid. Dit is vooral te danken aan de perfecte bodem, het goede klimaat, de juiste druivenvariëteiten en vooral het lef van de wijnboerenen overheid om helemaal opnieuw te beginnen. De wijngaarden werden de voorbije decennia volledig vernieuwd met de nadruk op meditterane variëteiten. Verder werd onderzocht hoe de diverse inheemse druivenvariëteiten in ere hersteld en verbeterd kunnen worden.

Het is momenteel met ruim 30000 ha A.O.C. wijngaarden de 3e grootste wijnregio van Frankrijk. De massaproductie heeft er plaats gemaakt voor kwaliteit met respect voor traditie met behulp van de nieuwste technologieën. Er worden Vin de Pays (Vin de Cépage) en A.O.C. wijnen geproduceerd. Binnen de A.O.C. zijn er droge en zoete wijnen (Vin Doux Naturels) te vinden.

De Languedoc-Rousillon kan in 4 verschillende gebieden ingedeeld worden: gebied rond Montpellier (Languedoc) in het departement Gard gebied rond Béziers (Languedoc) in het departement Hérault gebied rond Narbonne (Languedoc) in het departement Aude gebied rond Perpignan (Rousillon). in het departement Pyrénées-Orientales.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot