Portillo Pinot Noir (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 53,70
Aantal:  

Portillo Pinot Noir (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Pinot Noir van Portillo worden handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. De wijn wordt modern gemaakt met verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren. De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte op ± 1200 meter hoogte.De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De druiven voor deze wijn worden 100% met de hand geplukt. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is één van de beste wijnstreken in het Mendoza gebied.

Proefnotities

Portillo Pinot Noir heeft een rijpe rode kleur van donkere kersen en een aroma van rijp rood fruit. Men proeft kersenfruit geflankeerd door zwarte bessen. Een zweem van laurier, fijne rijpe bitters en elegante zuren.

Eten & Drinken

Erg lekker bij eend en prima bij konijn. De ossenhaas wacht en wie zei er dat vis niet met rood kan? Schenk deze pinot noir rustig bij op de huid gebakken zeebaars. Ook in combinatie met belegen kazen en rood flora kazen is het echt genieten.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, de zeer prestigieuze Bodega van de Nederlander Mijndert Pon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot